In de kijker: Nova Luna

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Midden op tafel ligt een stijlvol rond spelbord waarop de verschillende standen van de maancyclus zijn afgebeeld. Aan de buitenrand worden kleurige tegels gelegd; een leuk maan-beeldje krijgt een plaats bij ‘nieuwe maan’. Qua vormgeving en sfeer zit het onmiddellijk goed met ‘Nova Luna’.

Het spelprincipe heb je zo beet: je verplaatst het maan-beeldje 1 tot 3 posities en neemt de tegel die daar ligt. De tegel plaats je op het aflegveld voor je. Het cijfer op de tegel geeft aan hoe ver je spelersfiche op het volgordespoor met de maanstanden vooruit gaat. Eenvoudige en heldere spelregels: je kan dus snel aan de slag.

Goed scoren is echter niet zo simpel. De tegels vormen tegelijk een opdracht én bieden materiaal om opdrachten te vervullen. Telkens wanneer je een juiste kleurencombinatie van tegels kan laten aansluiten bij een opdracht, plaats je één van je scoreschijven op de volbrachte opdracht. Wie als eerste alle scoreschijven kan plaatsen, wint het spel. Maar als je een interessante tegel neemt, schuif je verder naar voor op het volgordespoor en duurt het langer voor je weer aan zet bent. De beurt is immers telkens aan de achterste speler. Je bent zo voortdurend verplicht om tegelijk meerdere overwegingen te maken. Welke tegel wil ik? Wanneer neem ik die? Welke kansen geef ik daarmee aan de tegenspelers? ‘Nova Luna’ is echt wel een uitdagend spel.

Wie vaker speelt, ontdekt hier en daar wellicht elementen uit andere spellen, maar dat stoort helemaal niet. Het geheel is origineel, en bovendien boeiend, leuk en mooi.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

U. Rosenberg & C. van Moorsel | White Goblin Games | 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/01/2021 tot en met 28/02/2021 en zolang de voorraad strekt!