Point Salad

Actieprijs*: 9,50 euro

Normale prijs: 11,95 euro

Groenten krijgen een hoofdrol toebedeeld in ‘Point Salad’. De spelers gaan naar de groentemarkt en schaffen zich uien, tomaten, sla en andere groenten aan. Daarmee kunnen ze immers punten vergaren, door de meest winstgevende groenteslaatjes te presenteren.

Op de ene zijde van de 108 kaarten staat 1 van de 6 groenten afgebeeld; op de andere zijde telkens een van de vele mogelijke manieren waarop je punten kan verzamelen of verliezen. ‘7 punten voor wie het minste wortelen heeft’. ‘8 punten voor elke combinatie van tomaat, kool en ui’. ‘2 punten per paprika, 2 punten per kool, maar 4 verliespunten voor elke sla’.

Het spelprincipe kan nauwelijks eenvoudiger. Wie aan de beurt is, kiest uit de negen openliggende kaarten (zes groentekaarten en drie kaarten met scoremogelijkheden) ofwel twee groentekaarten ofwel één scorekaart. Die legt hij zichtbaar voor zich. Eventueel mag hij ook een van zijn scorekaarten omdraaien om er een groentekaart van te maken.

Zodra alle kaarten een eigenaar kregen, kunnen de punten worden geteld. Hoeveel winst of verlies leveren de verzamelde groenten op volgens de eigen scorekaarten?

Daarmee heeft het spel alvast één kwaliteit gemeen met de plantaardige hoofdrolspelers: een lekker en gezond, een leuk en vlot tussendoortje.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

Johnson, R. Melvin, S. Stankewich | White Goblin Games | 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/04/2021 tot en met 31/05/2021 en zolang de voorraad strekt!