In de kijker: Cortex

Actieprijs*: 12 euro

Normale prijs: 15,95 euro

Laat aan onze tienerdochters de keuze om een spel boven te halen, en je kan ervan op aan dat ‘Cortex’ op tafel komt. Voor ons, ouders, is het dan op voorhand duidelijk dat winnen er niet in zit, maar dat staat ongedwongen spelplezier niet in de weg.

Het spelprincipe lijkt hen wel op het lijf geschreven: in een mum van tijd zien, oordelen en handelen! De stapel vierkante kaarten bevat acht soorten opgaven zoals ‘Welke afbeelding komt het vaakst voor?’, ‘Waar is de uitgang van het labyrint?’ of ‘Welk puzzelstuk past?’. Telkens is het de bedoeling om snel te reageren zodra de opdrachtkaart is omgedraaid. Wie het antwoord denkt te weten of de opdracht correct kan uitvoeren, bedekt de kaart met één hand en zegt tegelijk het antwoord. Wie als eerste juist reageert, krijgt de kaart; 2 gelijksoortige kaarten ruil je in voor een hersenkwartje. Wie als eerste een volledig stel hersenen heeft, wint het spel.

De tastkaarten zijn een bijzondere opdrachtsoort. Als zo’n kaart opduikt, kiezen de tegenspelers een van de tien tastopdrachten voor de speler die de vorige opdracht correct vervulde. Als die kan raden wat hij in handen kreeg, wordt hij onmiddellijk beloond met een kwarthersentje.

Naast de oorspronkelijke versie zijn er inmiddels meerdere speldozen uitgegeven met andere types opdrachten, die afzonderlijk of gecombineerd met elkaar kunnen worden gespeeld om je hersenkronkels, geheugen, reactiesnelheid en observatievermogen nog meer op de proef te stellen. Laat je uitdagen!

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

J. Benvenuto & N. Bourgoin | Asmodee | 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/11/2020 tot en met 31/12/2020 en zolang de voorraad strekt!