In de kijker: Mainports

Actieprijs*: 33 euro

Normale prijs: 39,95 euro

Voor 50.000 euro koopt ze een brandstofkaart. Daarmee wil ze in de volgende beurt haar schip in de haven van Antwerpen binnen loodsen. Daar kan ze dan het graan afleveren dat ze in Lyon heeft geladen en 160.000 euro opstrijken. Zo navigeren de spelers – maximum 4 – hun schepen over de Europese binnenwateren, met als doel een kapitaal te vergaren dat hen tot winnaar van het spel maakt.

Daarbij is er de keuze uit een beperkt aantal eenvoudige acties: investeren in brandstof en in technologische vernieuwingen om efficiënter te kunnen transporteren; of schepen over de rivieren en kanalen navigeren om ladingen te leveren en zo winstgevende contracten te verzilveren. Een goede balans vinden tussen die acties: daarom is het in dit spel te doen.

‘Mainports’ is een vrij toegankelijk en onderhoudend spel, dat het thema sfeervol in beeld brengt. Een tweede spelbord met extra waterwegen en de mogelijkheid van maritiem transport of een alternatief spelsysteem waarbij een goede timing nog belangrijker wordt, zorgen voor nieuwe spelmogelijkheden en extra uitdaging.

Wat meer helderheid in de spelregels zou welkom zijn; gelukkig zorgt een webpagina met FAQ’s voor opheldering.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

Hans Van Tol | The Game Master | 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/10/2020 tot en met 30/11/2020 en zolang de voorraad strekt!