Jaq jaq Bird, het herbruikbare krijtbord met Butterstix krijtjes

Er was eens... een gestresseerde mama

Het verhaal van Jaq Jaq Bird start wanneer familiemama Grace een bungalow koopt in Washington DC en een aannemer onder de arm neemt om van dit kleine huis een thuis te maken voor haar vijfkoppig gezin. Het gezinsgeluk krijgt echter al snel een knauw wanneer de aannemer frauduleus blijkt en de keuken als werf achterblijft.

Uit eten gaan is nodig om deze periode door te komen. De jonge kinderen zijn echter snel de kindermenu’s, de saaie onderleggers en de potjes met aftandse kleurpotloden beu. Om de restaurantbezoekjes niet in chaos te laten uitmonden en te kunnen genieten van deze broodnodige rustmomentjes, bedenkt Grace de herbruikbare tekenmat. Deze geniale inval mondt uit in wat we nu kennen als de ‘Doodle It & Go Erasable Mat’. Een flexibele, mooie en handige placemat. Met een zijde om op te eten en een zijde om met krijt eindeloos op te tekenen.

Waarom Jaq Jaq Bird krijtboekjes?     

De bedenkster heeft Koreaanse roots en wanneer haar zoontje leert spreken, gebruikt hij graag ‘jaq jaq’, de Koreaanse onomatopee voor ‘tjirp tjirp’. Vogelgeluidjes dus.

Een ideale benaming voor een krijtboekje dat kinderen uitdaagt om te fantaseren en te blijven creëren, spelen en doen. En dat zonder papier te verspillen. De krijtjes zijn eenvoudig uitwisbaar met een vochtig doekje en daardoor zijn de krijtboekjes, matten en tekenborden telkens weer herbruikbaar.

Er zijn zowel krijtboekjes met blanco, zwarte bladen als boekjes met al leuke tekeningen in. Bij elk krijtboekje worden stofvrije en eco-vriendelijke krijtjes geleverd: de Butterstix! Uiteraard maken de krijtjes geen vlekken en zijn ze niet giftig. Voor kleine kinderhandjes kan je Butterstixhouders kopen. Oudere, artistieke talenten kunnen kiezen voor de Wishy Washy Markers. Prachtige, uitwisbare stiften die bruikbaar zijn op de Jaq Jaq Birdproducten maar ook op papier, plastic, whiteboards en ramen.
Is jouw kleinste gek van fantasierijk tekenen en jij van duurzaamheid? Bestel jouw favoriete Jaq Jaq Bird op onze webshop!