KNUTSELTIP: Macramé plantenhanger


Macramé plantenhanger

Bij deze knutseltip combineren we plantjes met een leuke techniek: macramé. Deze wandhangers zijn ideaal om jouw interieur die extra touch te geven. We kiezen voor een strak en eenvoudig exemplaar waarbij we houten ringen, bollen en wol combineren. Kies een mooi kleurtje en hij past zo in jouw living!

Download de werkomschrijving of volg het stappenplan hieronder.

 

NODIG

0371824

Bamboe ring 25cm

0371822 Bamboe ring 15cm
0462030

Houten parels

0461056

Houten ring 56mm

1010703

Macramé koord forest

0970047

Bloempotje 

ook nog

Schaar

Papiertape

 

 

Werkwijze:

Knip 2 koorden op 1,5meter. Leg de koorden kruislings op elkaar en leg in het midden een knoop.


Zet het bloempotje op de knoop en neem de 4 koorden vast en leg terug op tafel.


Leg de kleine bamboe ring rond het bloempotje. Leg twee koorden onder de bamboering en twee erboven.

 
Plak de vier (gerafelde) uiteinden samen met papiertape. Steek de 4 koorden samen door de houten parel. Let erop dat ze niet draaien, maar mooi recht blijven.


Positioneer het bloempotje op de juiste hoogte.

 
Knip een koord van 50cm en maak een wikkelknoop met verstopte uiteindes. Haal je bloempotje even tussen de koorden uit en leg de wikkelknoop net onder de bamboe ring. Let ook nu weer op dat de koorden mooi blijven liggen. Trek je draad goed aan voor een strak resultaat.


Positioneer nu je bloempotje terug op de koorden. Als de koorden te slap of toch te strak zijn, kan je dit aanpassen door aan de koorden boven de houten parel te trekken of net wat mee te geven. Ook kan je je wikkelknoop nog een beetje verschuiven. Knip de draad van je wikkelknoop kort af.


Leg nu de grote bamboe ring boven de houten parel. Leg opnieuw dezelfde 2 koorden onder en de andere 2 draden boven de bamboering.


Haal opnieuw de 4 koorden door de houten parel.

 

 
Knip 2 meter koord af. Plak de bamboe ring en de 4 koorden onderaan vast op tafel. Maak met het extra koord een gedraaide macraméknoop rond de 4 draden. Voor een gedraaide knoop start je voor elke knoop steeds aan dezelfde kant. Begin dichtbij de houten kraal en trek de koorden goed strak aan. Leg de knoop tot 12cm lang.

 
Knip een koord van 80cm. Neem de kleine houten ring en steek alle 6 de koorden erdoor. Laat ongeveer een ruimte van 3cm tussen de macramé knoop en de houten ring. Leg rondom alle koorden weer een wikkelknoop.

Knip alle koorden kort af. Klaar!