KNUTSELTIP: Papieren vissen

Wandversiering met exotische vissen

Veel kinderen dromen van een eigen aquarium met een tropische uitstraling en alle kleuren van de regenboog, maar hun ouders staan niet altijd te trappelen! Het is dus fijn om te weten dat er alternatieven zijn die zeker net zo veel kleur opleveren en gemakkelijk zelf te maken zijn. Bijvoorbeeld dit papieren aquarium. Kinderen kunnen gemakkelijk zelf papieren vissen maken en met kleurrijke viltstiften voor kinderen kunnen ze de vissen versieren in alle kleuren die je ook in een echt aquarium zou aantreffen. Met hun kleine 3D-harmonicavormen zien de visjes er indrukwekkend uit en het kleuren van de kopjes en vinnen levert veel plezier op. Funtastics viltstiften zijn stevig en speciaal ontwikkeld voor kinderhandjes. Dus, eindeloos tekenplezier voor kinderen vanaf drie jaar. Deze stiften zijn beschikbaar in een keuze van 18 kleuren.

Volg het stappenplan hieronder. 

NODIG

0040021

Kinderschaar
1530206

Gekleurd papier

1630015

Lijmstick

2090718

Stevig wit papier

2090706

lichtblauw papier voor het aquarium

potlood

meetlat


OMSCHRIJVING

Stap 1: Teken met potlood vissenkopjes en – vinnen, net zolang tot je genoeg visjes hebt om je aquarium te vullen. Vergeet niet dat je per vis meerdere vinnen nodig hebt. 

Stap 2: Knip alle kopjes en vinnen uit.

Stap 3: We gebruiken gekleurd papier voor de driedimensionale romp; let op dat het papier niet te dik is om te vouwen. Knip stukjes papier uit voor de romp. Het einde moet net zo breed zijn als het kopje; met de lengte kun je spelen. Vouw de stukken papier nu in harmonicavorm.

 

Stap 4: En nu het leukste werk: het kleuren! Leef je uit en versier de vissenkopjes en octopussen met stiften en kleurpotloden. Gebruik zwart voor de opengesperde ogen en rood voor de wangen. Met strepen of stippen kun je ook een leuk mondje toevoegen. Je kan ook de vinnen er laten uitspringen met felle kleuren. Gebruik je fantasie!

Stap 5: Plak een harmonica stevig aan de achterkant van elk kopje, en plak daarna de vinnen vast.

Stap 7: Natuurlijk moet het aquarium (beter gezegd, lichtblauw papier) ook leuk worden versierd. Uiteindelijk hebben jouw visjes planten, koralen en allerlei andere zaken nodig om zich thuis te voelen. Teken ook stromen luchtbeleltjes om het beeld compleet te maken. 

Stap 8: Plak tot slot de visjes op de achtergrond. Plaats eerst het kopje en maak dan een flauwe bocht met de romp, of trek de harmonica uit voor een wat langere vis. Strijk de vinnen glad. Voilà, een grappig watertafereel. Eventuele lege plekken in het aquarium kun je natuurlijk opvullen met meer tekeningen, of door nog meer visjes te plakken.