KNUTSELTIP: Typografie in papier

Typografie in papier!

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van deze papieren filigraantechniek. Deze knutseltip is absoluut voor de fijne(re) vingers! Vergeet de tijd en focus je helemaal op het creëren van sierlijke letters in prachtig gekleurd papier.

NODIG

2090714

Papier 300gr Blauwgroen

1500017

Stainbach A4

0200509 

 

Nanotac drooglijm

0110651  gekleurd papier 120gr abricot

0110652

gekleurd papier 120gr clementine
0110656 gekleurd papier 120gr muntgroen
1861202  Quiling pen
0520122  UHU transparante alleslijm
  Potlood, snijmes, meetlat, snijmat


 

OMSCHRIJVING

De basis van de letter maken we uit een steviger en dikker kartonpapier. Teken een sierlijke letter en knip uit.

Snij of knip stroken van 10mm breed uit hetzelfde kartonpapier. Breng met een tandenstoker een beetje UHU alleslijm aan op de zijkanten van de letter.

 

Kleef hierop de stroken, plooi met de rondingen mee en knip op lengte af. Werk zo heel de letter rondom af. Kleef de letter midden op een wit vel Steinbach papier.

Voor deze knutseltip gebruiken we de nieuwe lijmdots. Op het velletje papier zitten allemaal minuscule kleine bolletjes lijm. Door met de zijkant van het papier op de lijm te drukken blijven enkel op de rand van je papier lijmdots zitten. Nu kan je het papier rechtopstaand op je basis kleven! Oefen alvast met enkele papierstroken. 

Voor deze sierlijke P kiezen we voor de kleuren abrikoos, clementine en muntgroen. De warme tinten met passende contrastkleuren zorgen dat de letters er extra sierlijk uit zien! Snij van elke kleur papier verschillende stroken van 10mm breed.

 

 

Maak met de Quillingpen cirkeltjes, krullen, blaadjes van de stroken. Lijm nu met behulp van de lijmdots zoals hierboven beschreven de krullen voorzichtig in de basis die je eerder al maakte.