KNUTSELTIP: Zelfgemaakte Sint-aftelkalender

Zelfgemaakte Sint-aftelkalender

 “Mama, mag ik vanavond mijn schoen zetten? Wanneer komt de Sint?” Komen jouw koters ook om de haverklap aanzetten met deze vragen? Hiervoor hebben we een handige oplossing: een zelfgemaakte aftelkalender. Hierop kunnen kinderen zien of ze die avond hun schoen mogen zetten en hoeveel keer het nog slapen is tot de Sint komt.

Ga dus samen met je kind(eren) spetteren met tandenborstels, schilderen met knikkers, rollen met bubbelplastiek, en bellenblaasschilderen. Voor een stijlvol resultaat kunnen jullie kiezen voor witte verf op kraftpapier. Of kies voor fleurig en kleurrijk en ga helemaal los met felle kleurtjes.

Na het schilderen is het tijd om de huisjes te knippen en aan elkaar te kleven. Tot slot maken jullie een Sint op een knijper. Deze ‘komt’ elke dag wat dichterbij. Aftellen maar!

Download de werkomschrijving en Knipsjabloon

NODIG

0011401

Gummivel

0200008

Balsaplank

207238

Acrylstift Oranje - Molotow one4all 2mm

1370520

Plakkaatverf zwart

1370521

Plakkaatverf wit

1860259

Kleine houten wasknijpers

1970512

Plakband dubbelzijdig extra sterk

2090265

Karton bruin gerecycleerd

2090711

 

Zwart Papier

Uit eigen knutselkast

Knikkers
Bubbelplasiek
Kartonnen doos
Rietjes
Zeepsop

 

Werkwijze:

Teken verschillende huizen op bruin karton en knip de huizen uit. Voorzie telkens aan één kant een overlap zodat je later de huizen aan elkaar kan kleven.

Knikkers rollen in witte verf in een kartonnen doos.

 

Stempelen met bubbelplastiek in witte verf.

 

 

Bellen blazen met zeepsop en witte verf.

 

Spetteren met tandenborstel.

Laat alle huizen goed drogen. Download het knipspatroon van de Sint, neem over en knip deze uit in dik zwart papier. Kleef de Sint op een wasknijper.

Maak zelf een stempel met het gummivel en balsahout. Stempel met de zelfgemaakte stempel en zwarte plakkaatverf ramen en deuren op de huizen. Gewoon rechthoekige vlakken.

 

 

Schrijf bovenaan op de huizen getallen van 7 tot 1.

Kleef de huizen met dubbelzijdige plakband aan elkaar.