KNUTSELTIP: Bloemendiadeem

Bloemendiadeem

Hou je van bloemen en pastelkleuren? Dan is deze bloemendiadeem een leuk project voor jou! Wat denk je? Deze bloemenkrans is speels en helemaal anders, maar toch elegant en absoluut dé eyecatcher.

De pastelkleurige houten bloemen worden met kleurrijke chenilledraad op de diadeem bevestigd. Afwerken doen we met een mix van gouden en gekleurde kralen.

Download de werkomschrijving of volg het stappenplan hieronder.

Nodig:

 

0323216

Diadeem 5stuks

2330420

Houten bloemen

1860112

Chenille mix lila

0321013

Plastic kralen mix kleuren

0376402

Set acrylverf 12 pastelkleuren

1630503

Chenille mix basis kleuren

1863096

Gouden parels 8mm

Uit de knutselkast:

Schaar

Penseel

 

 

Werkwijze:

Beschilder de houten bloemen aan beide kanten met pastelkleurige acrylverf. In dit voorbeeld gebruikten we de kleuren ‘Light Yellow’, ‘Artic’, ‘Light Pink’, ‘Lavendel’ & ‘Salmon’. Kies vooral jouw eigen lievelingskleuren.

Knip de chenille draad in twee gelijke helften.

 

Steek eerst een kleine parel op de chenilledraad, vervolgens een geschilderde houten bloem. Je kan enkele en dubbele bloemen maken. Bij een dubbele bloem plaats je tussen de twee bloemen een extra parel.

 

Breng een druppeltje lijm aan op het uiteinde van de chenilledraad en plaats als laatste de gouden parel.

 

Draai de chenilledraad op de gewenste lengte tweemaal rond de diadeem en knip het uiteinde af. Maak een mooie afwisseling in kleuren.

 

Knip een chenilledraad in twee gelijke stukken en draai als afwerking van de diadeem een lichtroze chenilledraad aan elke uiteinde van de diadeem.