KNUTSELTIP: houten vaasjes

Eenvoudige houten vaasjes.

We zijn zelf helemaal fan van deze knutseltip. De uitstraling van onbewerkt hout en mooie droogbloemen is een trend die je overal ziet opduiken. Deze goedkope doe-het-zelfoplossing geeft je interieur meteen een Scandinavische toets. Het kleine bollenvaasje is ideaal voor gedroogde bloemen. Het grootste vaasje is waterdicht en perfect geschikt voor een fris groen plantje. Nu nog een plekje kiezen!

Download de werkomschrijving of volg het stappenplan hieronder.

 

NODIG

0520152

Lijm voor hout – sneldrogend

1867823

Schuurpapier-set korrel 40 tot 60

Bollen vaasje:

 

0462025

Houten bol met groot gat 25mm

Armbanden vaasje:

 

2330720

Houten armband ufo 20mm x4

1860126

Friscostokjes

1631002

Flesje

Ook nog

Penseel

 

Werkwijze:

Bollen vaasje

Leg het schuurpapier met korrel 40 vlak op tafel en neem een houten bol in de hand. Ga met de opening van de bol enkele keren over het schuurpapier. Zo creëer je een klein vlakje rond het gat. Herhaal aan de andere kant van de bol. Doe dit voor zes bollen.

Door de vlakjes kan je de bollen makkelijker stapelen en zal de lijm beter hechten.

Breng lijm aan op het geschuurde vlakje en plaats hierop de volgende bal. Herhaal tot je alle zes bollen hebt gebruikt. Zorg ervoor dat de bollen één rechte stapel vormen. Laat goed drogen.

Armbanden vaasje

Breng op de bovenste rand van een houten armband een klein beetje lijm aan. Breng ook op de volgende armband lijm aan. Leg beide gelijmde kanten rustig op elkaar en druk goed aan. Herhaal deze stap met de derde armband.

 

Knip een friscostokje op 8 cm en kleef deze in de binnenkant van je vaasje. Zo krijg je een sterke verbinding van de drie armbanden.

Neem het lege flesje, kleef op 8 cm vanaf de bodem rondom papiertape. Let erop dat je mooi recht kleeft. Knip nu het flesje door met de papiertape als leidraad om recht te knippen.

Steek het flesje in de houten vaas, zo kan je ook bloemen of plantjes in het vaasje plaatsen. En water geven!