Knutseltip intergalactische wenskaart

Knutseltip intergalactische wenskaart

Stuur jij graag wenskaartjes naar familie en vrienden? Verras je omgeving met deze zelfgemaakte galactische wenskaart. Een kaartje met een prachtige sterrenhemel, een magisch tafereel om het nieuwe jaar hoopvol mee te starten!

Voor dit kaartje werken we met alcoholinkt, een verrassende techniek! Verschillende kleuren inkt druppelen, alcohol sprayen en blazen met een haardroger. Voor deze techniek moet je vooral experimenteren en oefenen met verschillende kleuren, tot het resultaat op een mooi melkwegstelsel lijkt.

Download de werkomschrijving of volg het stappenplan hieronder.

 

NODIG

2091501

Synthetisch papier A4 10st

0363019

Alcohol inkt Blauw

0363017

Alcohol inkt saffierblauw

0363031

Alcohol inkt zwart

0363011

Alcohol inkt magenta

0321150

Pipetjes 15st

0421001

Witte acryl verf

1500610

Papier tape

0200502

Inkt fix spray mat

0200501

Inkt fix spray glanzend

1970512

 

Plakband dubbelzijdig

Uit eigen knutselkast

Afdekmateriaal voor de tafel

kleine plastiek potjes

haardroger

snijmes, snijlat & snijmat

zwart stiftje

 

Werkwijze:

 

Bedek je tafel met kranten of ander kladpapier. Kleef een vel synthetisch papier vast op tafel.

 

Druppel met een pipetje twee kleuren blauwe alcoholinkt op je papier. Voeg op het einde een contrasterend metallic kleurtje toe om enkele accenten in je kaartje te verkrijgen.

 

Spray een beetje alcohol over de kaart. Blaas daarna met een haardroger voorzichtig en langzaam de inkt in de gewenste vorm. Let op: blaas niet te lang op dezelfde plek want dan verbrandt de inkt en krijg je zwarte kringen. Blaas tot alles droog is.

 

Druppel weer wat alcoholinkt en spray alcohol op de zijkanten en blaas verder. Zo creëer je dunne, sluierachtige laagjes.

Experimenteer en oefen. Als je tevreden bent van je eindresultaat, leg je het nog even te drogen. Werk na het drogen af met een matte of blinkende vernisspray.

Eenmaal de vernis droog is, kan je sterren aanbrengen. Neem witte acrylverf en breng met een tandenstoker kleine stipjes aan.

 

Snij het resultaat in kleinere vierkanten van 9 x 9 cm. Snij uit wit steinbachpapier een rechthoek van 11 x 13 cm. Kleef je werkje met dubbelzijdige tape op het witte papier.

Vergeet niet een mooie wens op je kaartje te schrijven.

Verzenden maar!