KNUTSELTIP: mini creative kits

Mini creative kit

Altijd al walvissen willen aaien? Met deze zijdezachte exemplaren van Silk Clay kan dat perfect. Ga aan de slag met dit leuke knutselsetje en maak je eigen duo walvissen. Zelfs de verpakking wordt hergebruikt. Ontdek ook zeker alle andere Mini Creative Kits en creëer een hele onderwaterwereld.

 

Walvis met kalf

 

Stap 1: Kneed de silk clay eerst zacht. Maak eerst een staart en twee vinnen. Uit de rest van de klei maak je een grote platte schijf, deze zet je met behulp van het silk clay potje rond.

Stap 2: Met de lichtblauwe silk clay kan je een kleine walviskoe maken. Bevestig alle onderdelen van de walvis aan elkaar. Met een potlood teken je oogjes en maak alvast een opening voor de waterfontein.

Stap 3: We gebruiken voor deze knutseltip ook de plastiek verpakking. Knip langs de onderkant smalle reepjes. Zorg dat ze reepjes bovenaan aan elkaar bevestigd blijven. 

 

Stap 4: Rol de plastiek reepjes op en zet ze in de buikopening van de walvis.

Terug naar overzicht

Visspel

Stap 1: Kleur de visjes die je in het knutselpakketje terug vind.

Stap 2: Knip de vissen uit, knip een neepje en zet vast met een paperclip.

Stap 3: Knip de flessentekeningen uit, speld op elke fles een paperclip.

Stap 4: Knoop het uiteinde van het koordje aan het stokje en het andere uiteinde aan het magneetpioentje.

 

Stap 5: Spelen maar! Je kan met de magneethengel de visjes vangen.

 

 

Terug naar overzicht

Zonnevanger

Stap 1: Scheur het papier in vierkantjes. Knip de twee cirkels uit de verpakking en lijm het papier erop.

Stap 2: Knip uit het plastiek verpakking een even grote cirkel. 

Stap 3: Leg één cirkel met de goede kant naar onder, breng lijm aan en leg de plastiek cirkel hierboven op. Vul vervolgens de volledige plastiek met gekleurd papier.

Stap 4: Knoop het touwtje rond de andere cirkel. Lijm deze bovenop het werkje. Zo zit het plastiekje met papier tussen de twee cirkels bevestigd. Hang de zonnevanger voor het raam op. Kijk hoe mooi het licht door het gekleurde papier schijnt!

Terug naar overzicht

Kwal en vis

Stap 3: Knip het papier in stroken.

Stap 2: Plooi het papier voorzichtig om en om. Zo krijg je een waaier.

Stap 3: Maak uit de Silk clay een vis. Maak een in het midden van het lijfje en achteraan een groot gat. Vergeet de oogjes en de mond van de vis niet te tekenen!

Stap 4: Steek het geplooide papier door de vis. Steek ook de staart door het gat achteraan. Zet de 'waaier' open zodat de vis mooie vinnen en een staart krijgt.

Terug naar overzicht

Vis

Stap 1: Wikkel het koort rond de onderste vin en leg een knoop.

Stap 2: Rijg het garen horizontaal door de voorziene gaatjes.

Stap 3: Neem de verschillende gekleurde touwtjes samen. Weef ze op - onder - op - onder de witte draden. Als het rijtje af is duw je de gekleurde touwtjes goed opzij en ga je verder met het nieuwe rij.

Stap 4: Knip smalle stroken van de plastiek verpakking

Stap 5: Weef de plastiek stroken tussen het gekleurde touw heen. 

 

Terug naar overzicht

Schildpad

Stap 1: Knip de schildpad uit. Plooi zo dat het schild bol komt te staan en plak vast met de dubbelzijdige tape.

Stap 2: Steek het witte koord door de naald. Let een knoop je op het uiteinde van de draad. Steek eerst de naald door het midden van het schild. Door het knoopje blijft de draad nu vast zitten. Leg de draad tussen de inkeepjes van het schild en ga terug met de naald door het midden van het schild. Ga zo volledig rond. 

Stap 3: Steek de gekleurde papierdraad door de naald. Nu gaan we weven rondom het schild. Begin in het midden en ga steeds op - onder - op - onder de witte draad. Blijf rond gaan tot het hele schild bedekt is.

Stap 4: Knip smalle stroken van de plastiek verpakking. Weef deze mee door de gekleurde schild.

Terug naar overzicht