KNUTSELTIP: Sinaasappel vol verrassingen!

Sinaasappel(bal) vol verrassingen!

Feestdagen zijn cadeautjes krijgen, maar evengoed cadeautjes geven. Deze sinaasappels zijn de perfecte manier om kinderen kleine traktaties en speelgoed cadeau te doen. Start met het ontrafelen en één voor één komen de leuke verrassingsschatten tevoorschijn. Het ontrafelen is alvast de helft van het plezier! 

Download de werkomschrijving of volg het stappenplan hieronder.

 

NODIG

1530025 

Crêpepapier 

1530104

Zijdepapier 

1970512

Plakband of dubbelzijdige tape 

 

Klein schenkspeelgoed,

(maar stickers of andere kleine creatieve spulletjes kunnen ook!)

Ook nog:

- Tandenstoker

- Schaar

- Plakband 

 

 

Werkwijze:

Knip het crêpepapier in stroken van 2 cm. Gebruik verschillende kleuren om het uitpakken extra kleurrijk te maken.

Pak alle cadeautjes afzonderlijk in zijdepapier in. Om op het einde een mooie ronde sinaasappel te verkrijgen start je best met het grootste cadeautje, zoals deze wereldbol.

 

Kleef het uiteinde van een reep crêpepapier aan het eerste ingepakte cadeautje vast. Wikkel het volledige lint strak om het eerste cadeautje.

Aan het uiteinde kleef je een nieuw lint crêpepapier, zo krijg je uiteindelijk één lang lint in verschillende kleuren.

 

 

Voeg tussendoor andere kleine verrassingen toe. Omwikkel een cadeautje strak met het crêpepapier en verdeel de cadeautjes gelijkmatig over de bal. Probeer bij het omwikkelen te denken aan de vorm van een appelsien.

 

 

Als alle cadeautjes verstopt zijn, wikkel je de bal nog volledig in het oranje. Wikkel het uiteinde om de tandenstoker en prik hem vast in de bal. Waar je de tandenstoker in de bal wil prikken kan je vooraf nog een klein propje zijdepapier onder het crêpepapier steken. Zo steek je zeker niet in één van je cadeautjes en blijft het stokje goed zitten.

 

Knip een blaadje uit groene vilt. Maak alvast een gaatje met een naald en prik het blaadje op de tandenstoker. Knip de tandenstoker kort boven het blaadje af.