MEER BEER!

Bruine beren, zwarte beren en natuurlijk de ijsberen. Een gezellige bende, beregezellig.

Maar waar komt dat eigenlijk vandaan? Moeilijk in te beelden dat je als wandelaar een beer op je pad kruist en denkt: “Nou, wat gezellig!”. Of dat onze voorvaderen, bewapend met speren in plaats van een bosje bloemen, op zoek waren naar ‘gezelligheid’ bij een bezoekje aan een berenhol.

 

En toch roept de beer steevast warme gevoelens op.

Al van onze kindertijd worden we omringd door zachte varianten en zijn zelfs pluchen katten, honden … knuffelberen. Dank u Theodore ‘Teddy’ Roosevelt. We zingen uit volle borst mee over een wonderbaarlijke ontmoeting met twee broodjes smerende beren. Van dit vrolijke (hihihi hahaha) tafereel is echter nooit visueel bewijs gevonden. En mannen die onder de categorieën ‘beer van een vent’ of ‘knuffelbeer’ vallen zijn nog maar zelden benaderd met speren. Integendeel.

 

Daarom pleit De Banier voor meer beer.

Voor zachtheid, gezelligheid en warmte in deze koude periode. Gaan we vanaf nu zachte berenpakjes of -onesies verkopen? Nee. We bedoelen het creatief – dat zijn we verplicht aan ons logo. We zetten je dus graag op weg met wol en vilt. Of met karton, papier en verf, rubber en klei, zeep- en kaarsenmateriaal … Maar naast al onze materialen, willen we jullie ook inspireren en warm maken om zelf aan de slag te gaan. Onze knutseltips zijn hier het licht in donkere tijden. Een schat aan ideeën om gezellige, creatieve momenten de koude te laten verdrijven.

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Als een ijsbeer op de dool?

Trotseer de koude en spring zeker eens binnen in onze winkels. Onze berinnen, euh … verkoopsters geven je een warme welkom en alle info en raad die je maar wenst. Of het nu voor je winters landschapje in klei en gips is met het noorderlicht in gekleurde zijde erboven gedrapeerd of voor je ijsberenpak in wol, watten en vilt.

 

Dus weer of geen weer, meer beer!