Sagrada

ACTIEPRIJS: 30 euro

Normale prijs: 39,95 euro

Alleen al kijken naar een spelletje ‘Sagrada’ is een genot. Je ziet hoe elke speler een raster van twintig vakjes, gekaderd in een gotisch raamprofiel, beurt na beurt opvult met gekleurde transparante dobbelstenen. Het resultaat is een onvoorspelbaar en kleurrijk glasraam, dat een plaatsje verdient in de beroemde basiliek in Barcelona.

Ook voor de spelers zelf vergroot die knappe vormgeving het spelplezier, maar voor hen is ‘Sagrada’ toch vooral een uitdagend en spannend gebeuren. Zij krijgen immers elk een geheime opdracht mee: ze moeten zo veel mogelijk dobbelstenen van een bepaalde kleur gebruiken in hun glasraam. Daarnaast geven drie bijkomende opdrachtkaarten extra mogelijkheden aan alle spelers om punten te scoren.

Na elke dobbelworp kiezen de spelers om beurt één dobbelsteen die ze volgens de regels in hun glasraam mogen inpassen. Een kwestie van planning dus, en van een beetje geluk bij de dobbelworpen. Enkele zogenaamde werktuigkaarten – willekeurig gekozen en elk spel anders – geven de spelers de mogelijkheid om het dobbelresultaat te beïnvloeden of de spelregels wat naar hun hand te zetten. Ondertussen kunnen de spelers ook proberen in te schatten wat de anderen beogen, om daar indien mogelijk een stokje voor te steken en wat punten af te snoepen.

Mooi, leuk, spannend, interactief en vol afwisseling: deze ‘Sagrada’ is goed op weg om een monument in de spellenwereld te worden.

Johan & Agnes Witters-Peil / www.speltafel.be 

Asmodee / A. Adamescu & D. Andrews /  1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

* Deze actie is geldig van 01.05.2019 t.e.m. 30.06.2019 en zolang de voorraad strekt.