Smart verspreidt Smartivity en stimuleert STEM én Creativity!

Het begint bij Smart

Het Belgische Smart, wereldleider in logische denkspellen voor één persoon, heeft al ruim 25 jaar als missie om inspirerend & educatief speelgoed te ontwerpen en te produceren. Spelend leren draagt bij tot de ontwikkeling van kinderen. Tijdens het spelen en exploreren worden cognitieve, sociale en taalvaardigheden gestimuleerd. En, niet onbelangrijk, succeservaringen leiden tot meer zelfvertrouwen.

Smart + Activity = Smartivity

Smart brengt dit najaar Smartivity naar België. Een merk dat toekomstige doeners en uitvinders wil inspireren. Spelenderwijs leren kinderen om iets (op) te bouwen en daar trots op te zijn. Ze werken daarvoor met houten bouwstenen, waarbij lijm of gereedschap niet nodig zijn. Belangrijk voor Smartivity is de veiligheid, duurzaamheid en gendergelijkheid.

Stem wordt STEAM

Met de afkorting STEM (Science + Technology + Engineering + Mathematics) zijn we reeds vertrouwd.  Activiteiten die het wetenschappelijk exploreren en het wiskundig inzicht aanwakkeren. Smartivity voegt daar echter nog een vijfde aspect aan toe: de A van Arts (kunst). Het mag dus ook mooi, creatief en kunstzinnig zijn! De ‘Mechanical Xylofun Music Machine’ is daar een goed voorbeeld van. De eerste uitdaging is om dit draaiorgel in elkaar te steken. Gelukt? Dan is het tijd om je creativiteit aan te zwengelen! Maak van je muziekmachine een origineel instrument door het mooi te verven en versieren. Klap op de vuurpijl is de zelf gecomponeerde melodie die weerklinkt als je aan de hendel van het orgel draait. (Geen paniek! Je kan ook een gekend deuntje kiezen als lijflied.)

Wordt jij de volgende Mozart of Edison? Dat kan best! De Banier wil je graag aanmoedigen, maar ook zonder dat ultratalent kan je veel plezier beleven aan de Smartivity Music Machine!