KingoftheValley

Actieprijs*: 20 euro

Normale prijs: 24,95 euro

Heb jij de ambitie om koning te worden? Haal ‘King of the Valley’ in huis en binnen een halfuurtje kan het zo ver zijn! Je hoeft enkel je bevolking voor je te winnen eer een andere potentiële vorst ze aanlokt.

Het spelprincipe heb je snel beet. Tijdens jouw beurt laat je je koningspion door de vallei schrijden, over een grondgebied waar onderdanen in 5 rijen van 5 kaartjes liggen te wachten. De burgers bij wie je halt houdt of die je onderweg passeert, haal je naar je kasteel. Wanneer je daar de juiste combinatie van mensen verzamelt, levert je dat goudstukken op. Die kan je, indien gewenst, gebruiken om onderdanen om te kopen nog voor ze de vallei hebben bereikt.

Natuurlijk hebben de tegenspelers diezelfde doelen voor ogen. Misschien moet jij dat ene waardevolle personage maar snel naar je toe lokken, of kan je met jouw pion een andere voor de voeten lopen. Steeds uitkijken dus, en niet te ver op voorhand je doelen vastleggen!

Zodra zowat alle onderdanen zijn ingelijfd, kan de rekening worden gemaakt. Wie verzamelde de grootste aanhang en het meeste goud? Die is koning van de vallei! Totdat je het spel een volgende keer op tafel brengt natuurlijk. Geniet dus maar snel van je - mogelijk kortstondige - vorstelijke status!

 

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

The Game Master| Hans Van Tol | 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/05/2022 tot en met 31/05/2022