Nessie

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Wie maakt als eerste een foto van Nessie, het legendarische monster in het Schotse meer? 2 tot 4 jonge spelertjes kunnen hun kans wagen en in dit avontuur duiken.

De speldoos vormt het meer, met een vlakke bodem en daarboven een tweede kartonnen bord met 17 open duikzones, met een dekseltje afgeschermd. Verspreid over de bodem liggen diverse fiches met tal van waterdieren, die – wie weet - misschien wel Nessie zijn. In hun beurt bewegen de spelers hun duikersfiguur naar zo een zone. Ze openen die en bekijken de ontdekte fiches. Is er een deeltje van het monster te zien? Dan mogen ze het vierkante tegeltje met dat deel op hun persoonlijke camera leggen. Vaak zijn er echter enkel gewone vissen, schelpen of waterplanten te vinden. Eenmaal een duikgebied is verkend, worden de aanwezige fiches verschoven naar aangrenzende zones en gaat het dekseltje er weer op. Wie op die manier als eerste de 6 delen van Nessie te zien krijgt en zijn camera volpuzzelt, is de winnaar van het spel.

Zo gaat het er aan toe in een spel met de jongste of onervaren spelers. Wie wat ouder is of het spel wat kent, kan met een meer uitdagende variant aan de slag. Dan krijgen een aantal onderwaterwezens een eigen rol. Ze laten een speler toe om wat verderop te duiken, de onderwaterwereld door elkaar te schudden of te profiteren van een vondst van een ander.

Dit mooie spel met een beetje plannen, een beetje onthouden en af en toe wat geluk bezorgt jonge spelertjes eenvoudig spelplezier.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Jumping Turtle | J.-P. Schliemann & B. Weber | 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar

*Deze actie is geldig van 01/02/2023 tot en met 28/02/2023