Next Station London

Actieprijs*: 12,50 euro

Normale prijs: 15,95 euro

Oeps, eh, hoe doe ik dit doosje open? Da’s natuurlijk een absolute voorwaarde, lijkt me, om een spel te kunnen spelen. Oh, het opent als een boek. Wauw, ook in de doos springen de felle kleuren me tegemoet. Ik associeer het helle roze en geel nu niet direct met de Londense underground. Aha, er is niet veel materiaal én er is een dikke blok notitieblaadjes met kaart van Londen en ruimte voor de score én er zijn heldere spelregels met veel voorbeelden.

Even de regels van het basisspel lezen en ik kan beginnen ontwerpen aan mijn nieuwe metrolijnen. Alleen of met maximum 3 andere ontwerpers.

We spelen weliswaar gelijktijdig, maar eigenlijk ook alleen. Elk begint met een andere kleur potlood en zo tekenen we op ons eigen blaadje aan de metrolijn in de kleur van het potlood. Kwestie van niet te kunnen spieken … Na de ronde schuift het kleurpotlood door en bouwt elk een volgende metrolijn, natuurlijk volgens de geldende bouwregels. Na 4 rondes ligt ons ontwerp voor ons. We krijgen punten voor het aantal tunnels dat we onder de Thames voorzien, het aantal toeristische sites dat we aandoen, de overstapmogelijkheden die we bieden, het aantal wijken in Londen die we passeren. Wie het interessantste ontwerp voorlegt, is uiteraard de winnaar.

Als we de basis-ontwerpknepen onder de knie hebben, kunnen we ons wagen aan 1 van de 2 meer uitdagende modules met extra kaartjes en bijkomende mogelijkheden. En zijn er geen andere ontwerpers in de buurt, dan biedt ook de solo-modus een aangename uitdaging.

En de felle kleuren van de lay-out? Die ben ik al spelende helemaal vergeten. Ze geven in elk geval dit spel een vlotte en vrolijke toets en vatten daarmee mooi samen wat voor ’n spel ‘Next Station London’ wil zijn.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Blue Orange | Matthew Dunstan | 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/10/2022 tot en met 31/10/2022