Toko Island

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

‘Toko Island’ moet wel een bijzonder spel zijn. Dat vertelt een eerste blik op de doos je al. Deze keer geen standaard veelkleurige doos, maar eentje met een stijlvolle sobere prent. Het spelmateriaal zelf bevestigt die indruk. Een drielagig eiland dat samen met de doos het spelbord vormt, mooi geïllustreerde schatkaarten, glanzende trofeekaarten.
Winnen of verliezen, dat doe je samen. Dat gebeurt wel ‘ns vaker in hedendaagse spellen; coöperatief heet dat. Wie aan de beurt komt, kiest een stuk gereedschap. Slaag je er samen in om met de hark (in het zand van het strand), de schop (in de jungle) of het houweel (in de rotsen) 10 schatten boven te halen? Daar gaat het om. Geluk kan daarbij af en toe van pas komen, maar het draait toch vooral om onthouden. Daarbij mag je gerust een beroep doen op wat je medespelers zich herinneren. Waar hebben we dat beeldje al eerder gezien? Ligt die schelp nog ergens binnen bereik?
Met een variatie van opdrachten biedt het spel maar liefst 24 niveaus van uitdaging. Telkens als jullie slagen, mag als beloning een kaart aan het trofeeënboekje worden toegevoegd.
Conclusie: ‘Toko Island’ is inderdaad een bijzonder memo-spel, dat je met plezier regelmatig bovenhaalt om samen te spelen met kinderen vanaf 6 jaar.

Helvetiq | Marie & Wilfried Fort | 1 tot 4 spelers vanaf 6 jaar 

Recensie: Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

*Deze actie is geldig van 1/4/2024 tot en met 30/4/2024