Nessie

Actieprijs*: 14 euro

Normale prijs: 17,95 euro

“Gemakkelijk te leren maar moeilijk te winnen”. Dat wisten de makers me te vertellen, toen ze hun nieuwe spel ‘Alarún’ kwamen voorstellen.

Het klopt inderdaad: de spelregels heb je snel beet. De keuzemogelijkheden zijn dan ook beperkt. Je kan 1 van je 3 handkaarten wisselen met 1 van de 3 kaarten in het midden van de tafel. Zo lang iedereen hiervoor kiest, gaat het spel verder. Zodra echter iemand beslist om tegelijk zijn 3 handkaarten te ruilen of om gewoon niets te doen, kunnen de andere spelers in die ronde nog één enkele actie uitvoeren. Vervolgens voegt elke speler zijn kaarten toe aan het eigen speelveld. Zo ontstaat na 8 spelrondes een veld van 5 op 5 kaarten, rondom een kaart die jouw personage weergeeft.

Om de opvolger van de oude druïde Alarún te worden en dus winnaar van het spel, moeten je kaarten zo geschikt zijn dat ze maximaal punten opleveren. Dit kan als in de rijen en de kolommen zo veel mogelijk gelijke kleuren of gelijke afbeeldingen voorkomen. En dat lukt enkel door gewiekst te ruilen, je tegenspelers zo weinig mogelijk cadeau te doen en op het juiste moment een ronde te beëindigen. Geen gemakkelijke maar wel een boeiende opgave.

“Mooi om te zien en leuk om te spelen”. Ook dat hadden de makers over hun spel kunnen vertellen. De vierkante spelkaarten zijn inderdaad fijn geïllustreerd. De speelvelden van elke speler bieden op het einde van het spel een kleurrijk beeld. Het eenvoudige maar boeiende spelprincipe maakt Alarún tot een leuk spel, ook voor gezelschappen met weinig spelervaring. Een echte aanrader dus!

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Waterfall Games |R. Dijkstra & R. Lammers | 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/04/2023 tot en met 30/04/2023