Bosbuit

Actieprijs*: 12 euro

Normale prijs: 15,95 euro

Laat ons even samen de dierkaart bekijken, die jij bij het begin van een spelletje ‘Bosbuit’ krijgt. Het blijkt een spitsmuis te zijn, een beestje dat alvast 1 punt waard is. Eieren en eikels lust ze duidelijk niet; die leveren dus niks op. Bessen en wormen staan wél op het menu. Telkens als ze zo’n hapje op haar pad vindt, levert je dat 1 punt op. Tenminste als die lekkernij bij de eerste 4 gevonden hapjes behoort, want meer kan ze volgens je kaart niet in haar holletje bewaren.
In elke volgende beurt kies je uit 4 kaarten een nieuwe kaart om je eigen bos uit te breiden. Er zijn telkens 3 bospadkaarten met voedsel en 1 dierkaart. Kies je voor een bospad, dan bied je daarmee extra voedsel aan je spitsmuis of een ander diertje in je bos. De plek waar je deze kaart neemt, levert nog een bijkomend voordeel op. Je kan kiezen om in de volgende ronde als eerste aan de beurt te komen. Of je geeft een dier meer opslagplaats (5 i.p.v. 4 hapjes voor je spitsmuis) of je kan een hapje 1 punt waardevoller maken.
Zodra elke speler een eigen bos gevormd heeft dat 4 op 4 kaarten groot is, worden de punten geteld en blijkt wie de grootste buit binnenhaalt en dus het handigst heeft gekozen, gepuzzeld en gepland.
De spelregels zijn kort en logisch, zodat de 2 tot 4 spelers snel aan de slag kunnen. Maar zodra je aan het spelen bent, vergt ‘Bosbuit’ meer planning dan de vormgeving en het kleine doosje doen vermoeden.

999Games | Rodrigo Rego | 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar 

Recensie: Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

*Deze actie is geldig van 1/5/2024 tot en met 31/5/2024