disccover

Actieprijs*: 8,95 euro

Normale prijs: 11,95 euro

Ik zie ik zie wat jij niet ziet, en wat jij ziet, dat weet ik niet. Zo speels en eenvoudig kan het basisidee van een vernieuwend kaartspel zijn.

In dit spel spelen we namelijk niet met traditionele kaarten die allemaal dezelfde neutrale achterkant hebben. Onze kaarten tonen zowel aan de voor- als achterkant een kleur, soms dezelfde, soms een andere. Elke speler start met 7 kaarten in de hand, en natuurlijk laat je de andere spelers niet in je kaarten kijken. Maar door de gekleurde achterkanten, die jij niet ziet maar zij wel, speel je toch een beetje open kaart.

Als jij aan de beurt ben, doe je 3 dingen, verplicht maar in willekeurige volgorde.
Je neemt een kaart, van tafel of van een tegenspeler. Hierbij kan je alles op één kaart zetten, je ziet immers de kleur die je neemt en die ‘achterkant’ wordt de voorkant in jouw hand.
Je geeft een kaart weg, aan tafel of aan een tegenspeler. Hiermee kan je een ander natuurlijk ongewild in de kaart spelen.
Je draait een van de kaarten in je hand om. Ineens zie jij de achterkant van je kaart, misschien is dit wel de kleur die je wou. Of misschien ook helemaal niet en lijkt winnen geen haalbare kaart meer.

En ja, uiteindelijk mag je misschien je kaarten op tafel leggen. Dat doe je zodra je enkel nog kaarten van eenzelfde kleur hebt. Lukt dit je, dan ben jij de winnaar!

Blue Orange| Vivien Roeltgen | 3 tot 6 spelers vanaf 7 jaar 

Recensie: Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

*Deze actie is geldig van 01/10/2023 tot en met 31/10/2023