disccover

Actieprijs*: 20 euro

Normale prijs: 24,95 euro

Onze jongvolwassen dochters rond de speltafel met enkele vrienden en vriendinnen; het is geen alledaags gezicht. Regelmatig klinkt wat muziek; de recentste hit van Miley Cyrus, een stukje K3, zowaar het refrein van mijn favoriete Queen-klassieker. Wie zou zo’n gevarieerde playlist hebben? En waarom?
De aanleiding van heel dit gebeuren komt uit een knalrood doosje met de titel ‘DiscCover’. Die bevat maar liefst 100 vierkante kaarten met fraaie afbeeldingen in uiteenlopende stijlen. Op tafel komen 4 dergelijke kaarten, met ernaast telkens een genummerde schijf die wel lijkt op een single uit vervlogen tijden. Elk van de hoogstens 8 spelers krijgt verder een keuzeschijfje. Daarop kan ieder voor zich aanduiden welke afbeelding een geschikte platenhoes zou zijn voor het gespeelde nummer.

Zodra de keuzes aangeduid zijn en de schijfjes neergelegd, volgt steevast een geanimeerd gesprek. ‘Ik ben vooral voortgegaan op de sfeer van het nummer’, vang ik op. Of: ‘die tekening sluit helemaal aan bij de lyrics van het refrein’. Meestal weet iemand nog te vertellen wat ze van dat nummer of die groep vindt, of welke herinneringen het lied oproept. ‘Dat was vorig jaar ons kamplied!’
Eigenlijk is dat het hele spel: luister naar de muziek en beslis welke hoes best bij het nummer past. Voor de sfeer en het plezier zorgen de spelers gegarandeerd zelf wel! Oh ja, er is weliswaar een soort scoresysteem met punten. Je hebt zelfs de keuze tussen een coöperatieve en een competitieve spelwijze. Maar dat lijkt louter bijkomstig!

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Blue Orange | R. Fraga & J.M. Rivero | 3 tot 8 spelers vanaf 7 jaar

*Deze actie is geldig van 01/06/2023 tot en met 30/06/2023