Dragon Inferno

Actieprijs*: 20 euro

Normale prijs: 24,95 euro

Smart Games is zowat synoniem van ‘knap bedachte en fraai uitgewerkte solo-puzzelspellen’. Die kwaliteiten vind je onverminderd terug in ‘Dragon Inferno’. Alleen gaat het deze keer niet om een spel voor één maar voor twee spelers, en die hebben allebei de ambitie om op het spelbord het grootste koninkrijk uit te bouwen. Dat het land bezaaid ligt met acht rode drakeneieren is tegelijk een hindernis én een kans om de tegenspeler te dwarsbomen.

Beurtelings zoeken de twee tegenstrevers een geschikt plekje voor een van hun zeven ‘koninkrijktegels’ - lichtgroen bij de een, donkergroen bij de ander. Als ze daarbij een ei breken, nemen ze dit van het bord en krijgen daarvoor bij de eindafrekening een verliespunt aangerekend. Maar als een ei in een opening in de tegel past, komt de eerstvolgende beschikbare drakentegel in het spel. Als het mogelijk is, moet de speler die een passende plaats geven en daarmee koninkrijktegels overkappen. Die worden zo waardeloos gemaakt. Natuurlijk probeert hij het zo te schikken dat vooral de tegenstander in de brokken deelt, al valt eigen puntenverlies niet altijd te vermijden.

Het gaat er dus om goed te puzzelen en het juiste moment te kiezen om een drakentegel in te schakelen. Een beetje denk- en telwerk is ook wel handig. Dat dit gebeurt met prachtig spelmateriaal dat fijn aanvoelt, maakt ‘Dragon Inferno’ tot een tof, snel spel voor een ruime doelgroep.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Smart Games | 2 spelers vanaf 7 jaar

*Deze actie is geldig van 01/06/2022 tot en met 30/06/2022