Leeuwentoren

Actieprijs*: 50 euro

Normale prijs: 59,95 euro

In de zomer van 2017 bedacht Stefaan Vanoplynes een houten buitenspel gebaseerd op de Ieperse Leeuwentoren uit de 14e eeuw. Als gezelschapsspelletjesfanaat had hij oorspronkelijk de bedoeling om een bordspel te maken over de middeleeuwse Ieperse poorten en vesten.
Op een mooie zomerse dag ging Stefan met zijn vierjarig zoontje pad om de Ieperse vestingen te verkennen. Elk infobord werd gelezen en bij het bord over de Leeuwentoren ontsproot spontaan het idee: “Waarom geen mix tussen kubb en petanque?”
Leeuwentoren is een kwalitatief Belgisch spel dat geschikt is voor jong en oud. Een spel waar hedendaagse spelelementen worden gecombineerd met de authentieke charme van petanque, waar met houten beuken bollen werd gegooid. De spelregels zijn éénvoudig en toegankelijk. Een spel hoeft niet lang te duren en je hebt slechts een klein veldje nodig waarvan je zelf de grootte mag kiezen. Net zoals bij 'jeux de boules' gooi je met een bal.
Wat begon als een zot idee van een Ieperling, kreeg ondertussen een logo, een beschermde op merknaam en al een tweede productierun.
In een tijd van computers, tablets en andere technologische hoogstandjes vindt de ontwerper en leerkracht het belangrijk dat kinderen weer leren SAMEN spelen, maar vooral ook genieten van het BUITEN spelen en exploreren.
Het spel en de verpakking zijn ecologisch en duurzaam: 20 kwalitatieve, rubberhouten onderdelen, een jute opbergtas en spelregels in het Nederlands, Frans en het Engels. Voor elk verkocht spel wordt een boom aangeplant!

Stefaan Vanoplynes / Leeuwentoren / 15 minuten / vanaf 6 jaar / 2 tot 6 spelers

*Deze actie is geldig van 01/08/2022 tot en met 31/08/2022