Egeltje Prikje

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Dit is nieuw voor mij: een kleine tennisbal als belangrijkste element van een kinderspel. Met een snoezig snuitje er op, is die direct een schattig egeltje. Het zou op zich al voldoende kunnen zijn om kinderen vanaf 4 jaar te boeien en te amuseren. ‘Egeltje Prikje’ heeft echter nog meer leuks te bieden.
Op de tafel liggen lekkere hapjes voor de egel uitgespreid: blaadjes, appels, paddenstoelen; allemaal met een velcro rugzijde. Diezelfde lekkernijen zijn terug te vinden op de open plekken langs de bospaden die op het spelbord staan afgebeeld. Als een speler de egel-bal over tafel rolt, blijven er hopelijk enkele velcro’s aan kleven. Voor elk hapje dat het egeltje zo oppikt, mag de speler het eigen houten egelfiguurtje voort bewegen, via de plekken met die bosvruchten. Wie weet als eerste zijn egeltje thuis te brengen?
In een coöperatieve spelvariant is slechts één egeltje onderweg naar zijn holletje, opgejaagd door een vos die gestaag vordert op hetzelfde pad. Krijgen de spelers het egeltje tijdig veilig thuis of peuzelt de vos het op?
Doordat het spelbord uit losse elementen bestaat, kan de af te leggen bosweg er telkens anders uit zien. Naargelang het hapje waarvan het egeltje vertrekt, kan bovendien een extra voorwaarde worden opgelegd aan de speler: je mag de egel niet raken met je duim, je sluit je ogen bij het rollen van het egeltje, …

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Jumping Turtle | Urtis Sulinskas | 1 tot 4 spelers vanaf 4 jaar

*Deze actie is geldig van 01/11/2022 tot en met 30/11/2022