settlement

Actieprijs*: 12 euro

Normale prijs: 15,95 euro

Waar blijft hij het halen?’ kan je je afvragen.

Hij’ is Reiner Knizia. Al meer dan 700 verschillende spellen van de Duitse wiskundige werden wereldwijd uitgegeven, gaande van eenvoudige kinderspellen over partyspellen tot familiespellen en tactische spellen voor de veelspelers.

Het’ is ‘Pick-a-Pen’, één van zijn recentste creaties, een toegankelijk roll-and-write spel zoals het genre wordt genoemd.

Waar’ hij het haalde is niet echt moeilijk te beantwoorden. ‘Roll-and-write’ staat voor ‘je rolt de dobbelstenen en noteert het resultaat op een persoonlijk scoreblaadje’. Door de dobbelstenen en de potloden te combineren tot ‘dobbel-potloden’ - 5 in dit geval, in 5 verschillende kleuren - heb je het concept van Pick-a-Pen beet.

Van dit spel bracht 999 games 3 varianten op de markt. In ‘Tuinen’ bestaat de uitdaging er in om te scoren door bloemperken in te kleuren zodat ze maximaal punten opleveren.
Bij ‘Riffen’ probeer je winstgevende verbindingen te maken.
Met ‘Crypten’ kleur je rijen en kolommen van symbolen in.
Voor elk van de varianten zijn er scoreblaadjes met 3 moeilijkheidsniveaus voorzien.

Bij elk spelletje komt het er op aan om juiste keuzes te maken en een beetje geluk te hebben met de beschikbare potloden. Maar ook een steelse blik op de blaadjes van je tegenspelers kan wel eens nuttig zijn om de winnaar te worden in deze vlotte en origineel uitgewerkte spel-triptiek.

999 Games | Reiner Knizia | 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar 

Recensie: Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

*Deze actie is geldig van 1/2/2024 tot en met 29/2/2024