settlement

Actieprijs*: 40 euro

Normale prijs: 49,95 euro

Monsters allerhande duiken op wanneer de avonturiers nieuwe gebieden ontginnen. Wie ze weet te verslaan, wordt daar rijkelijk voor beloond. Weldra verrijzen nieuwe gebouwen, huizen, werkplaatsen in de straten van het bouwgebied. Forten worden opgetrokken als bescherming tegen nakende bedreigingen. Zouden die monsters anders de verdere ontwikkeling in de weg staan? Het verhaaltje achter ‘Settlement’ lijkt wel weggelopen uit een fantasy-strip.

Ook de spelprincipes komen vertrouwd voor. Twee tot vier spelers kiezen voor welke acties ze hun zes pionnen inzetten. Verkennen ze nieuwe gebieden of kiezen ze voor een nieuw gebouw? Verdrijven ze een monster om goud of edelstenen te verdienen, of vergaren ze liever grondstoffen door de gebouwen van een straat te activeren? Wie de nodige rijkdommen en grondstoffen samenbrengt, kan een heldenkaart en daarmee winstpunten binnenhalen.

Met een evenwichtige mix van bekende elementen is ‘Settlement’ een onderhoudend en toegankelijk spel. Het daagt de spelers uit om op het gepaste moment de juiste keuzes te maken en om de verschillende kansen die het spel biedt goed te combineren. De mooie uitvoering van het spelmateriaal maakt het tot een aantrekkelijk geheel. En o ja, het is bijna een must bij hedendaagse spellen, je kan het spel ook op je eentje spelen. Dan komt het er op aan om je eigen score telkens te verhogen.

Geronimo Games | Oleksandr Nevskiy | 1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar 

Recensie: Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

*Deze actie is geldig van 1/1/2024 tot en met 31/1/2024