Nessie

Actieprijs*: 20 euro

Normale prijs: 24,95 euro

Een compact, zwaar aanvoelend doosje dat me vertelt dat ik een ‘losstaand spel binnen het Splendor universum, speciaal ontwikkeld voor 2 spelers’ in handen hebt. Uiteraard maakt dit me nieuwsgierig aangezien het basisspel Splendor ook perfect met z’n tweeën te spelen is.
Het regelboekje legt me het spelverloop heel helder en stap voor stap uit. De 25 aangenaam aanvoelende edelstenenfiches leggen we willekeurig op het bord, 11 juweelkaarten vinden open een plaats naast het bord en de 3 voorraadstapels liggen ook klaar. Ook de privilege-rollen, de kroonkaarten en de overwinningstegel vinden een plek.
We spelen om beurten. We mogen 1 of 2 optionele acties uitvoeren, om daarna 1 van de 3 verplichte acties te kiezen. Optioneel kan je een privilege inzetten om een edelsteenfiche te nemen of kan je het bord aanvullen met fiches. Dat raakt immers stilaan leeg doordat je als verplichte actie 1 tot 3 fiches die in een aaneengesloten rijtje liggen, kan nemen. En je hebt die fiches nodig om juweelkaarten te kopen. En die juweelkaarten - soms met prestigepunten, soms met kronen - heb je op hun beurt nodig om te kunnen voldoen aan één van de drie voorwaarden om te winnen.
De regels zijn eenvoudig en logisch. En toch, het spel is uitdagend. Je moet soms keuzes maken voor jezelf of om de ander niet te veel te gunnen, je moet afwegen of je eerst nog edelstenen neemt of toch al een juwelenkaart koopt voor de ander er mee weg zou kunnen zijn, …
Wij ervaarden het gevoel van de originele Splendor maar zijn ook fan van de extraatjes die dit spel voor 2 biedt. Dit spelen we nog, want de volgende keer wil ík winnen!

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Space Cowboys | Marc André & Bruno Cathala | 2 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/03/2023 tot en met 31/03/2023