Targi

Actieprijs: 15,00 euro
Normale prijs: 19,95 euro

We zitten naast elkaar aan tafel, een comfortabele maar wat ongebruikelijke positie voor een tweepersoonsspel. Zo hebben we beiden uitzicht op het speelveld van zestien vaste randkaarten en negen wijzigende middenveldkaarten in Sahel-sfeer. We zijn Toearegs die door een winstgevende handel in dadels, zout en peper onze invloed vergroten. We bouwen elk ons eigen territorium uit met bronnen en oases, tenten en stamleden.

Om dit succesvol te doen, proberen we elke ronde de keuzes te maken die ons het meeste opleveren. We plaatsen om beurten een van onze drie Targi-pionnen op een randkaart. De daarop afgebeelde goederen zijn op het einde van de ronde voor ons. Het kan ook dat we de afgebeelde actie mogen uitvoeren: een goederenruil bijvoorbeeld. De echt interessante kaarten liggen in het middengebied: alleen daar zijn de stamkaarten te koop waarmee we ons territorium kunnen uitbreiden. Daarop kunnen we echter geen pion plaatsen. Alleen de kaart die op de kruising ligt van twee lijnen waarop een eigen Targi-pion staat, mogen we claimen.

Ik zou maar al te graag die ene beschikbare stamtent kopen. Een van mijn pionnen staat al op de peper. Als zij nu maar niet de Fata Morgana bezet! Natuurlijk doet ze dat wel; ze ziet immers ook dat die tent voor mij belangrijk is. Ik zal dus mijn pion elders moeten plaatsen, en zo nog wat goederen binnenhalen. Misschien komt straks een andere tent beschikbaar.

In ‘Targi’ ben je allebei voortdurend aan het plannen en berekenen, en aan het hopen dat de ander je plannen niet - gewild of ongewild - dwarsboomt. Fijn dus dat dit schitterende tactische tweepersoonsspel met al bij al eenvoudige regels opnieuw beschikbaar is!

Johan & Agnes Witters-Peil / www.speltafel.be

White Goblin Games | Andreas Steiger | 2 spelers vanaf 12 jaar

*Actie geldig van 1/1/2019 tot 28/2/2019 en zolang de voorraad strekt