Pocket Escape Room – De Tijd Vliegt

ACTIEPRIJS: 8 euro
Normale prijs: 10,95 euro

Een jaartje geleden deden we het ‘live’, met het gezin naar een escape room. We lieten ons opsluiten in een kamer met de mededeling dat we een uur de tijd hadden om er weer uit te geraken. Dat kon enkel door het oplossen van een reeks puzzels en opdrachten die we in de kamer vonden. Ondanks enkele telefonische tips van de begeleider, slaagden we er nipt niet in. ‘Hadden we 3 minuten meer gehad, dan…’ Maar we waren vastbesloten: dit willen we zeker nog eens doen.

Het kwam er voorlopig nog niet van. Maar het prikkelde ons wel om uit te testen of het spel ‘Pocket Escape Room – De Tijd Vliegt’ een vergelijkbare ervaring kon zijn. Het antwoord is grotendeels: ‘Ja!’

Natuurlijk zit je gewoon thuis aan tafel, en niet in een onbekende omgeving. Er zijn ook geen codesloten die je moet ontcijferen, geen dubbele bodems, draaiende kasten en verborgen luiken. Er is niet meer dan een stapel grote, mooi geïllustreerde kaarten waarop je de puzzels krijgt voorgeschoteld, aanwijzingen vindt, een hulplijn kan oproepen. Een speciale manier van kijken en van denken is vaak nodig, en zo ontdekt ‘jong’ soms wat ‘oud’ niet ziet. Alles is zo knap uitgewerkt, dat je de hele tijd samen intens bezig bent. Pas wanneer je je eindscore voor ogen krijgt, besef je: ‘Inderdaad, de tijd vliegt!’.

Meer kan ik je echt niet vertellen of ik zou te veel van het geheim prijsgeven. Dat ontdek je beter zelf, en geloof me, het loont de moeite. Al ken je na één keer spelen de oplossingen en moet je een volgende keer op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Johan & Agnes Witters-Peil / www.speltafel.be

999 Games | M. Chiacchiera & S. Sorrentino | 1-6 spelers vanaf 12 jaar

* Deze actie is geldig van 01.11.2018 t/m 31.12.2018. Zolang de voorraad strekt.