Trans Europa

ACTIEPRIJS*: 22,50 euro

Normale prijs: 29,95 euro 

Een netwerk van spoorwegen doorheen Europa breidt gestaag uit. Elke beurt voegen de spelers er een of twee rails aan toe. Ze houden uiteraard elk hun eigen doel voor ogen: de vijf steden van hun opdrachtkaarten - één in elke kleurzone - zo snel mogelijk verbinden met hun vertrekstation.

Daarvoor gebruiken ze ook het werk van de medespelers: een link tussen het eigen net en dat van een ander opent nieuwe en snellere mogelijkheden - al zal die ander er even gretig gebruik van maken om zijn doel te bereiken.

Zodra iemand zijn opdracht voltooit, mag hij vier plaatsen vooruit op het scorespoor. Ook voor degenen die op dat moment hun doel dicht genoeg genaderd zijn, levert dat enkele punten op.

Vervolgens wordt het spelbord leeggemaakt, worden nieuwe bestemmingen uitgedeeld en begint een nieuwe ronde. Na een viertal ronden is de winnaar bekend: degene die als eerste dertien punten scoort.

Met deze nieuwe versie is dit zeer toegankelijke en spannende spoorwegspel – nochtans al ruim vijftien jaar geleden voor het eerst uitgebracht – voor het eerst in het Nederlands beschikbaar. Het tweede spelbord ‘Trans Amerika’ op de rugzijde en een kaartenset met tal van mogelijke variaties zorgen gegarandeerd voor herhaaldelijk spelplezier.

Johan & Agnes Witters-Peil / www.speltafel.be

Ravensburger / Franz-Benno Delonge / 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar

*Geldig van 1/4/2019 tem 31/5/2019. Zolang de voorraad strekt.