Voel het kriebelen en wriemelen

Klein, klein beesteke, wat kriebelt er in mijnen hof?

Daar is de lente, daar is de zon, kom uit je bedstee, mijn liefste! 
Zwaai de tuindeur open en plant je beide blote voeten in het vochtige ochtendgras. Voel de aarde kriebelen tussen je tenen en snuif de frisse lucht, zwanger van bloemenaroma’s en bosgeuren. Zet je neer en kijk omhoog, geniet van het wolkenballet en de vogels die de lucht doorklieven. Terwijl je met een glimlach op de lippen wegdroomt naar zonnige stranden en vluchtige vakantieherinneringen, voel je het kriebelen en wriemelen op je benen. Een haast onzichtbaar leger van schattige spinnetjes, werklustige mieren, verdwaalde lieveheersbeestjes en ander jeukend gespuis exploreert de twee vreemde ledematen in hun habitat.

Dat zalige zenmoment wordt ruw verstoord door vrolijke kinderstemmen. Gewapend met insectenkijker en vergrootglas wordt op zoek gegaan naar Kakkerlakken, Regenwormen en (nacht)Vlinders. Het is weer tijd om 101 dingen buiten te doen. Nog snel, en onder het nodige protest, worden onze olijke bengels voorzien van een stevig laagje zonnecrème voor we samen een lange wandeling maken.

Straks, wanneer de zon rood kleurt en verdwijnt aan de horizon, zullen er tientallen natuurverhalen worden verteld, terwijl we met het hele gezin knutselen aan Kriebelige Kevers.
Onze jongste zal dan, gezeten op de warme schoot van mama, knikkebollend spelen met een tandwielenspel en gapend luisteren naar het meeslepende hoorspel De mestkever.

Geniet van de kleine gelukskes!

Meer inspiratie in de nieuwsbrief!

Ik abonneer me