Zomerinspiratie met natuurlijke materialen

Daar is de zomer, daar is de zon! Een ideale periode om met natuurlijke materialen aan de slag te gaan! Deel je resultaat met #pleziermetdebanier.

 

Van tak naar dier

Trek het bos in en ga op takkenzoektocht. De grillige vormen van de takken vormen de ideale basis om ze om te vormen naar dieren: slangen, krokodillen of fantasiedieren. Welke dier zie jij in jouw tak? De ‘takdieren’ zijn perfect als tuindecoratie of om vogels af te schrikken in je aarbeienbed.

Foto: @cchobbynl

 

 

 

Robot uit hout / blok robots

Een restje hout heb je altijd wel ergens liggen. Weggooien vinden we zo’n zonde dus gaan we er creatief mee aan de slag. Met vijzen en andere attributen als oren, ogen … maak je zo een zelfgemaakte robot.

Ook voor de kleine handige harry’s zijn er geen creatieve grenzen meer. Met het kindergereedschap van Terra Kids kunnen ze zelf aan de slag om takken door te zagen, gaatjes te boren en figuren te vijlen. Daarnaast hebben we ook een leuk pakketje met constructie tools. Met 56 verschillende connectors maak je zo je eigen robot uit hout!

 

 

 

 

Zelf kurken stempels maken

Stempelen vinden echt alle kleine kinderen fijn! Nog leuker wordt het als je kind zijn/haar eigen stempels kan maken. Dit kan heel eenvoudig door uit rubbervellen figuren te knippen en op de kurk te kleven. De kurk is ideale grootte voor peuter- en kleuterhandjes. Is zoon of dochter al groter en bekwaam om met een kindermes of houtsteker aan de slag te gaan? Dan kan je ook rechtstreeks in de kurk figuurtjes snijden. Tip: Laat de kurken eerst 10 minuten in heet water weken, daarna zullen ze minder afbrokkelen bij het snijden.

Ben je zelf niet zo’n wijndrinker en heb je niet meteen kurken in huis? Geen nood we verkopen ze ook als knutselmateriaal.