Zon, zee & strand

 

“Alles mee voor onze wereldreis?”, vroeg opa. Net als elk jaar ging ik met oma en opa een weekje naar zee. De auto afgeladen vol. Vragen als “zijn we er al?” werden vakkundig vermeden door eerste-letter-laatste-letterspelletjes of ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’.

Voor ik er erg in had, arriveerden we helemaal klaar voor een weekje zon, zee en … “Stront! Stront, verdomme!” En ja, bij het uitstappen was opa vol in een bruin spijsje getrapt. “Ai, te laat”, kwam tante Bea met een plastic zakje aanlopen. “Inderdaad te laat”, gromde opa. Goed begonnen is half …

Zoals elk jaar logeerden tante Bea en mijn twee nichtjes in het huisje naast dat van ons. Uiteraard hield ik me daar ver uit de buurt, want meisjes spelen alleen maar met hun poppen, toch? En dat doen stoere jongens niet. Dan maar boeken lezen naast opa of een spelletje mens-erger-je-niet met oma. “Nog een spelletje, jongen?”, vroeg ze telkens. Na veertien spelletjes was één ding zeker: ik ergerde me wél!

Uit nieuwsgierigheid, en m’n trots inslikkend, sloop ik toch eens tot aan het andere huisje. Wat? Geen poppen? Wel drie koffers vol kleurrijk knutselmateriaal en spelletjes, wauw. “Hé duinsluiper, doe je mee?”, riep één van m’n nichtjes. “Euh, euh”, stamelde ik. “We maken cactusbellenblazers”, zei nichtje twee en duwde een stukje ijzerdraad en pareltjes in m’n handen. Tien minuten later liepen we bellenblazend door de duinen.

Zo ging het de hele week verder: kleine walvisjes maken met Silk Clay, fair frisbeeën, Jungle Speed Beach spelen op het strand … Om daarna datzelfde strand om te toveren tot een prachtige zandstad met strandgereedschap van Quut. Ik heb zelfs zeemeerminnen – nee géén poppen! - uit vilt gemaakt. Maar het leukste was toch wel onze eigen bloemenkraam met de mooiste bloemen uit papier. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat bloemen indruk maken op vrouwen van alle leeftijden. Van diegene die ik ruilde tegen bakken vol schelpen, tot het boeketje dat ik knutselde voor oma.

Een hele week veel gecreëerd, gespeeld en gedaan.

En opa? Die las rustig verder …

Water&Zand