Creapakket Vogelkooi met origamivogels

creapakket vogelkooi met origamivogels

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een Creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be. 

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

1865304

1865313

0379560

1010251

0011331

20x

2x

1x

1x

1x

Pitrietbodem in mdf rond 10 cm

Pitriet 2 mm, 125 g

Geschenkpapier zeep Hygge

Vlastouw fijn 50 g, ca. 40 m

Nylondraad 0,25 mm 25 m transparant

 

Uit je eigen knutselkast:

Scharen - Potloden - Meetlat - Fijne naald - Emmer of wasbak voor water - Plakband 

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Het pitriet moet minstens 30 minuten in water weken vooraleer je het kan gebruiken om de vogelkooi op te bouwen. Doe dit vooraf of tijdens het plooien van de origamivogels. 

Verdeel per persoon: 

  • een kopie van het stappenplan 
  • 1 vierkantje van 7,5 x 7,5 cm uit het papier (of laat de kinderen dat zelf knippen)
  • 1 stuk pitriet van ±  3 m 
  • 1 pitrietbodem.

 

Werkwijze:

Origamivogel

Deze origamivogel is misschien wel het bekendste model na het papieren vliegtuigje. Wist je dat deze vogel al meer dan 150 jaar bestaat? We leren je in deze videotutorial hoe je hem vouwt. Ter ondersteuning kan je het stappenplan gebruiken.

Prik - wanneer je vogel klaar is - een fijn gaatje bovenaan in het puntje van de ‘rug’ van de kraanvogel. Rijg daar een stukje nylondraad van ± 20 cm door. Maak een knoopje op 2 cm van de kraanvogel en dan nog eens ± 7 cm boven het eerste knoopje. Leg het vogeltje even opzij.

Vogelkooi

stap 1

Geef elk kind een stuk pitriet van ± 3 m. Steek dat door een van de gaatjes en plak een eindje van ± 3 cm onderaan vast. 

stap 2

Haal het pitriet door het gaatje tegenover het eerste gaatje en vorm een boogje van 12 à 14 cm. Haal het pitriet langs de onderkant door het volgende gaatje (werk in wijzerzin). 

stap 3

Maak weer een boogje en ga door het volgende gaatje aan de overkant. Ga zo verder tot je alle gaatjes gehad hebt.  

stap 4

Knip een stukje vlastouw van ongeveer 40 cm af. Steek het door de boogjes en door het ophanglusje van de kraanvogel. Knoop vast. 

stap 5

Knip het uitstekende stukje pitriet af.  

stap 6

Steek het stukje pitriet dat je onderaan had vastgeplakt terug door hetzelfde gaatje. Zo komt dat klem te zitten. Knip dat kort af.
 

stap 6

Maak bovenaan in het vlastouw nog een knoopje zodat je een ophanglus hebt om je kooitje ergens op te hangen. 

 

Tips:

Probeer bij het maken van de kooi de boogjes bovenaan goed bij elkaar te houden zodat ze mooi op elkaar passen.