Creapakket Prikkelende kaarsjes

creapakket prikkelende kaarsjes

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0970034

4090103

2410450

2410451

2410452

20x

2x

3x

1x

1x

Bloempot terracotta met rand D 5 H 4 cm

Wiek 10 stuks 20 cm geparaffineerd brandhaard 3 cm

Boetseerwas 250 g + 2 wieken, geel

Boetseerwas 250 g + 2 wieken, rood

Boetseerwas 250 g + 2 wieken, blauw


Uit je eigen knutselkast:

Prikpennen of tandenstokers - enkele breinaalden - breekmes - schaar

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Haal alle was in 1 keer uit de pot. Als de was erg hard is kun je hem in de zon of op de verwarming zetten om kneedbaar te maken.

Verdeel 3 kleuren was in 20 delen:

- geel 37,5 gram per persoon

- rood 12,5 gram per persoon

- blauw 12,5 gram per persoon

 

Werkwijze:

stap 1

Verdeel elke kleur in twee delen. Geel: 1/3 voor het zand in de bloempot en 2/3 voor de cactus. Blauw: 1/3 voor het zand in de bloempot en 2/3 voor de cactus. Rood: 4/5 voor het zand in de bloempot en 1/5 voor de bloemetjes.

stap 2

Kneed 2/3 geel en 2/3 blauw voor de cactus tot het groen is. Kneed 1/3 geel, 1/3 blauw en 4/5 rood voor het zand tot het bruin is. Je hebt dan nog 1/5 rood over voor de bloemetjes.

stap 3

Maak met de bruine was een cilinder en prik met de breinaald een gat zodat je hier een wiek kan doorsteken. Trek de wiek er helemaal door en duw de was goed aan in de bloempot.

stap 4

Verdeel het groen in 2 gelijke delen. Vorm 1 deel tot de stam van de cactus. Prik ook hier met de breinaald door en schuif hem daarna over de wiek.

stap 5

Maak met de overige groene klei de zijtakken van de cactus. Met het rood kan ook nog bloemetjes toevoegen. Knip de lont af op 2 cm boven de cactus.

stap 6

Breng met de prikpennen of tandenstokers structuur aan op de cactus en in het zand.

 

Tips:

Heb je nog was en wiek over? Dan kun je nog zelf leuke kaarsjes bedenken en maken.