Creapakket Feestelijke foamdiertjes

creapakket feestelijke foamdiertjes

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0320001

0320010

0320012

1528005

1520061

1863005

1860615

1863070

0320850

0320504

1862280

2x

2x

2x

2x

2x

1x

1x

1x

1x

1x

2x

Foam Clay 35 g wit

Foam Clay 35 g zwart

Foam Clay 35 g goud

Polystyreen bol 5 cm 10 stuks

Ophanghaakjes 10 stuks voor polystyreen bollen

Chenille 6 mm x 30 cm 25 stuks donkerbruin

Pompon 15 mm 60 stuks rood

Satijnlint 3 mm x 10 m wit

Ogen en neuzen voor dieren 20 sets

Silk Clay 40 g oranje

Dieren-steekoog plastic donkerbruin 9 mm 10 stuks

Uit je eigen knutselkast: 

Schaar - Enkele spelden - Rood pastelkrijt, oogschaduw of rouge

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Snij elk papier in 6 gelijke delen. Knip de ijzerdraad in stukjes van 10 cm. Laat de kinderen een doosje kiezen.

Er zijn 6 compartimentjes aquarelverf. Je kunt de kinderen per gekozen kleurgroep samenzetten. Voorzie per groep bekertjes water.

Verdeel

1 stukje papier per persoon

3 stukjes ijzerdraad per persoon

 

Werkwijze:

stap 1Prik het ophanghaakje in de polystyreen bol.

stap 2Bekleed de bol met Foam Clay. Neem telkens kleine bolletjes en duw deze plat op de bol. Zo krijg je geen te dikke laag. Voor de pinguïn maak je eerst met zwart de juiste vorm, en vul je als laatste op met de witte Foam Clay. Voor de ijsbeer maak je twee grotere bolletjes Foam Clay en duw deze op het laagje Foam Clay dat al rond de bol zit om de oren te maken.

stap 3De oogjes van alle diertjes en de neus van de ijsbeer duw je in de polystyreen bol. De bek van de pinguïn maak je met oranje Silk Clay en duw je op zijn plaats.

stap 4De rode neus van het rendier prik je vast met een lange speld.

stap 5Voor het gewei van het rendier vorm je een stukje chenille van ± 15 cm en prik je dit in de polystyreen bol. Met wat pastelkrijt, oogschaduw of rouge kleur je de kaakjes van de pinguïn en de ijsbeer.

stap 6Steek het lintje door het ophanghaakje, maak een knoopje en klaar!

 

Tips:

“Het gaat niet zo goed met de ijsbeer, die overleeft op een dieet van pinguïns. De pinguïns zijn slimmer geworden: terwijl hun vrouwtjes broeden op de eieren, lokken de mannetjes de ijsbeer weg door rond zijn hoofd te vliegen. Daar wordt de ijsbeer zo duizelig van dat hij niet meer in een rechte lijn kan lopen. Misschien moet hij overwegen om wat hapjes rendier te proeven?”

Wat klopt er niet in dit verhaal? Maak van je knutselproject een educatief moment over de Noord- en Zuidpool en de eigenschappen vandeze winterse vriendjes.