Fleurige armbanden

creapakket fleurige armbanden

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0372702

1867384

1868026

1867410

0323006

1x

1x

1x

1x

1x

Home acrylic 82 ml neonrood

Allesverf 59 ml ultramarijn

Glitterverf 59 ml brilliant goud

Allesverf 59 ml zeegroen

Houten spatels 50 stuks naturel breed

 

Uit je eigen knutselkast:

Penselen - grote kom water - glazen in verschillende diameters - tandenstokers of satéprikkers - mengpotjes

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Kies zelf welke voorbereidende stappen je door je groep laat uitvoeren, en welke je zelf doet. Elke voorbereidende stap kan evengoed een stap in je knutselmoment zijn. Bijvoorbeeld: als de spatels alvast hebben geweekt kunnen de kinderen zelf de spatels in de glazen vormen volgens de grootte van hun eigen pols.

Pas wanneer de spatels gevormd en gedroogd zijn, kunnen ze beschilderd worden.

stap 1Neem een grote kom en vul hem met water. Leg hierin de houten spatels minstens 3 uur te weken (een nacht is nog beter). Duw ze onder water met iets zwaars.

stap 2Buig je spatel hierna voorzichtig rond de buitenkant van een glas. Zet even druk en houd vast. Neem het grootste glas en duw de gekromde spatel in het glas zodat de kromming van de spatel de kromming van het glas volgt. Zet nu een kleiner glas in het grotere glas. Op die manier wordt de spatel gekneld tussen twee glazen. Laat nog een nachtje staan.

 

Werkwijze:

stap 3Schilder de armband volledig in 1 kleur. Tijdens het drogen kunnen de penselen uitgewassen worden.

stap 4Daarna dip je een satéprikker of tandenstoker in een andere kleur verf en zet je stipjes. Laat goed drogen.

 

Tips:

Maak van de armband een betekenisvol geschenk, en schrijf aan de binnenkant een mooie boodschap voor de ontvanger. Met de ‘stipjestechniek’ kan je je tekst zelfs in Morsecode schrijven!