Creapakket Cactus bellenblazer

creapakket kriebelige kevers

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

1860006

1862776

1862777

1862784

3180422

2x

2x

2x

2x

1x

Zilverdraad 0,6 mm 10 m

Glasparel 2,6 mm 17 g lichtgroen met zilverkern

Glasparel 2,6 mm 17 g jadegroen met zilverkern

Glasparel 2,6 mm 17 g donkergroen met zilverkern

Pustefix navulfles bellenblaas 1 liter

Uit je eigen knutselkast: 

Kniptang voor ijzerdraad

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Verdeel

1 stuk ijzerdraad van 70 cm per persoon

de kralen in kleinere porties over verschillende groepjes

 

Werkwijze:

stap 1

Plooi de draad in het midden. Rijg op beide uiteinden verschillende kleuren groene parels door elkaar. Zorg dat je aan elke kant 17 cm draad zonder parels overhoudt.

stap 2

Draai de ijzerdraad aan de uiteinden losjes in elkaar zodat de parels er niet af glijden. Plooi plat op tafel de cactus in vorm.

stap 3

Draai vlak onder de parels de twee draden in elkaar tot ongeveer 6 cm van het einde.

stap 4

Maak met de onderste 6 cm een lus. Draai de uiteinden rond elkaar. Zo kun je de bellenblazer goed vasthouden.

 

Tips:

Maak bellenblaaskunst! Voeg een kleurstof toe aan je bellenblaas (gebruik voedingskleurstof). Laat iemand bellen maken en de ander met een canvas of een groot stuk papier de bellen ‘vangen’. Als je verschillende kleuren kleurstof gebruikt krijg je een prachtig schilderij met de afdrukken van je geblazen bellen.