Creapakket Fruitige fluitertjes

creapakket kriebelige kevers

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0323006

0450101

0422101

1372025

1630925

1x

1x

1x

1x

1x

Houten spatels/friscostokjes 50 st. naturel breed

Rainbow Loom Bands 60 st. opaak mix

Art Creation acryl set 12 x 12 ml

Creall vernis 80 ml glanzend

Houten cocktailprikkers 10 cm 100 st.

Uit je eigen knutselkast: 

Zachte plastiek folie (vb. van een insteekmapje) - Fijne penselen met zachte of synthetische haren - Mengpotjes - Potloden - Stevige scharen - Water

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Snij elk papier in 6 gelijke delen. Knip de ijzerdraad in stukjes van 10 cm. Laat de kinderen een doosje kiezen.

Er zijn 6 compartimentjes aquarelverf. Je kunt de kinderen per gekozen kleurgroep samenzetten. Voorzie per groep bekertjes water.

Verdeel

1 stukje papier per persoon

3 stukjes ijzerdraad per persoon

 

Werkwijze:

stap 1Teken met je potlood een grote halve boog op je spatels.

stap 2Meng de acryl verf tot je de juiste kleuren krijgt die je nodig hebt voor jouw fruit. Schilder hiermee je spatels en laat even drogen. Geef ze ook nog een laagje vernis en laat nog even drogen.

stap 3Knip de folie uit, even groot als een spatel.

stap 4Leg 1 houtje met de tekening naar beneden voor je op tafel.Leg je plastiek folie hierop.

stap 5Knip van de houten prikker de puntjes af en dan 2 stukjes af die even breed zijn als de spatels (2,5cm). Leg deze stokjes op de spatel op 2 cm van de zijkant.

stap 6Leg nu de 2e spatel met de tekening naar boven hierop.Hou dit goed vast en bind dit alles samen met 2 elastiekjes ter hoogte van de stokjes.

 

Tips:

Hou het fluitertje aan de zijkant vast. Zet je lippen in het midden en blaas een streep lucht tussen de spatels. De plastic folie zal trillen en muziek maken.