Creapakket Kriebelige kevers

creapakket kriebelige kevers

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0384036

0206001

1868028

1860024

1970512

1500017

06700.k

1x

3x

1x

1x

1x

nvt

5x

Waterverf carrousel 36 kleuren

Molotow Grafx Masking Pen 2 mm

Glitterverf 59 ml iriserend

Draad 0,65 mm 35 m donkerbruin

Plakband dubbelzijdig extra sterk 12 mm x 10 m

Gallery Steinbach gekorreld A4 (4 vellen)

Schuifdoosje 84 x 59 x 30 mm 4 stuks (≠ kleuren)

Uit je eigen knutselkast: 

Penselen - Potloden - Scharen - Kniptang (of slechte schaar) om ijzerdraad te knippen - Bekertjes water - Plakband

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Snij elk papier in 6 gelijke delen. Knip de ijzerdraad in stukjes van 10 cm. Laat de kinderen een doosje kiezen.

Er zijn 6 compartimentjes aquarelverf. Je kunt de kinderen per gekozen kleurgroep samenzetten. Voorzie per groep bekertjes water.

Verdeel

1 stukje papier per persoon

3 stukjes ijzerdraad per persoon

 

Werkwijze:

stap 1Neem het patroontje van de kever (patroon A) over op je blad papier. Doet dit meerdere keren als je wilt oefenen. Teken met de Molotowstift lijntjes, stipjes, toffe structuren, ... en laat goed drogen voor je verder gaat met de volgende stap

stap 2Schilder de kever in de gewenste kleuren. Met water laat je de kleuren mooi overvloeien. Als je veel water gebruikt krijg je heel lichte kleuren, hoe minder water hoe donkerder. Geef je werkje bij elke kleurlaag even de tijd om te drogen.

stap 3Als alles goed droog is kun je de lijnen van de stift wegwrijven of weggommen. Waar de lijnen zaten verschijnt het witte papier terug. Met een laagje glitterverf kun je je kever helemaal doen schitteren.

stap 4Als je tevreden bent met het resultaat, knip je de kever uit. Kleef de 3 ijzerdraadjes onderaan vast met stukjes plakband. Plooi de pootjes in de gewenste houding en knip eventueel een beetje bij.

stap 5Plooi het doosje in elkaar.

stap 6Knip het patroontje voor het voetstukje uit (patroon B) en plooi op de aangeduide plooilijntjes. Kleef een stukje dubbelzijdige plakband boven- en onderaan. Kleef het kevertje vast in het doosje.

 

Tips:

Met een overschotje ijzerdraad kun je de kevers een gewei geven. Versier de binnenkant van het doosje door het vlak waarop de kever staat in te smeren met lijm. Strooi er zand over. Het zand kun je eenvoudig kleuren met schoolbordkrijt.