Creapakket Fiere leeuwtjes

creapakket fiere leeuwtjes

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een Creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be. 

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

2090911

0374380

0421003

0970011

0372450

0328102

0328106

1630004

4010075

20x

2x

1x

1x

1x

1x

1x

1x

1x

Grijs karton A4, 630 g/m², 20 stuks  

Katoenkoord dik 25 m natuur  

Talens Ace Acryl tube 75 ml gele oker  

Natuurraffia 50 g  

Stof katoen 50 x 140 cm stipjes donkergroen  

Baby wol 50 g geel  

Baby wol 50 g oudroze  

Knutsellijm-vinyllijm wit duo 250 ml  

Staedtler pigmentliner 0,5 mm zwart  

 

Uit je eigen knutselkast:

Scharen - Potloden - Lijmpenselen - Penselen voor acrylverf - Rode of donkerroze kleurpotloden 

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Knip de wol en raffia in stukjes van ± 16 cm en deel ze uit (of laat de kinderen dit zelf doen). 

Verdeel per persoon:  

  • 1 kopie van het patroontje (een cirkel van 10,5 cm), 
  • ½ stuk karton, 
  • 1 stuk dik katoenkoord van 35 cm, 
  • 1 afgescheurde strook stof van 7 x 50 cm. 

 

Werkwijze:

stap 1

Neem het patroon van de cirkel over op het karton en knip uit. Teken zachtjes met potlood het gezichtje van de leeuw. Schilder het neusje met de okerkleurige acrylverf. 

stap 2

Teken de rest van het gezichtje met een zwarte fineliner en kleur de wangetjes zacht met het rode of roze potlood. Tip: Dat hoeft niet bij iedereen op hetzelfde moment te gebeuren, je kan gerust al verder werken terwijl het stiftje en de potloden doorgegeven worden.) 

stap 3

Maak kleine knipjes op 1 cm van elkaar in het smalle randje van het reepje stof. Zo kan je gemakkelijk de stof in 7 strookjes scheuren. Knip die strookjes telkens nog eens in drieën zodat ze ongeveer 16,5 cm lang zijn. 

stap 4

Knoop de stukjes wol, raffia en stof allemaal aan het dikke katoenkoord. Dat doe je door het draadje dubbel te nemen. Sla dat rond het touw en steek de uiteinden door de lus. Trek aan. Herhaal dat tot je aan de uiteinden nog maar 1 cm touw over hebt. 

stap 5

Breng lijm aan langs de rand van het gezichtje en kleef de manen daarop. Knip eventueel het overschot af. Laat goed drogen. Knoop bovenaan twee eindjes wol aan elkaar zodat je een ophanglusje krijgt. Knip eventueel de manen nog een beetje bij.